Onko sinulla juoru kerrottavana?sales@ertuki.fi

Fame

Kuuluisuus, julkisuus, mitä se tarkoittaa ja mitä se vaatii?

Jos olet kuuluisa henkilö, sinuun kohdistuu keskiverto taaplaajaa enemmän paineita ja riippuen mitä käsittelet sinuun kohdistuvat paineet ja odotukset, muodostat oman elämäsi. Uusi tutkimus julkisuuden henkilöiden elinkaaren pituudesta saattaa antaa ajattelemisen aihetta tähteyttä ihannoiville ja tavoitteleville, nimitääin kuuluisat ihmiset elävät lyhyemmän, mutta kenties intensiivisemmän elämän kuin keskiverto ihmiset.

Suomenkin historiassa on paljon esimerkkejä henkilöistä, jotka eivät omaa kuuluisuuttaa osanneet hallita – ja vielä enemmän maailmalta: Michael Jackson, Jimmy Dean, Marilyn Monroe, Matti Nykänen.. esimerkkejä kyllä riittäisi.

Alfa Romeo 1750 GTV koitui Sammy Babitzinin turmaksi huhtikuussa 1973. Sammy oli uransa huipulla kun hänen ystävänsä ohjaama auto romuttui. Kuulostaako tutulta? Muutama vuosi sitten amerikkalainen näyttelijä, autoelokuvista tuttu Paul Walker menehtyi, kun hänen ystävänsä menettu auton hallinnan. Sammy tuli suomalaisille tutuksi laulajana, Paul Walker koko maailmalle näyttelijänä ja varsinkin Fast and Furious-elokuvista.

Tutkimuksesta

Australialaiset tutkijat ovat perehtyneet tuhanteen muistokirjoitukseen yhdysvaltalaislehti New York Timesissa, ja tutkimuksen tulokset julkaistiin QJM – An International Journal of Medicine -julkaisussa.

Ne osoittivat, että esimerkiksi laulajat, näyttelijät, muusikot ja urheilijat kuolivat nuorimpina – keskimäärin 77-vuotiaana. Kirjailijat, säveltäjät ja taiteilijat kuolivat 79 vuoden iässä, akateemiset – kuten historioitsijat ja taloustieteilijät – elivät keskimäärin 82-vuotiaiksi, ja poliitikot sekä liikemiehet puolestaan 83 vuoden ajan.

Queenslandin ja New South Walesin yliopiston tutkijat totesivat, että syövät, ja erityisesti keuhkokasvaimet, olivat tavallista yleisempiä esiintyjien keskuudessa.